Grov våldsbrottsling hörd om Bobbys försvinnande

Mystiken tätnar kring 10-årige Malmbäckspojken Bobbys försvinnande och allt fler tecken tyder på att han utsatts för ett brott.

Bland dom personer som hörts av polisen, finns en man som dömts för grova våldsbrott.

Polisen letar inte längre aktivt efter Bobby i Göteborg, där han ju anmäldes försvunnen för snart en vecka sedan. Istället arbetar ett stort antal poliser i både Göteborg och Jönköpings län intensivt med att kartlägga Bobbys liv för att försöka ta reda på vad som hänt honom. I det arbetet har ett stort antal personer hörts, däribland en man som tidigare befunnits skyldig till grova övergrepp med sadistiska inslag på två kvinnor. Tingsrätten dömde honom till fem års fängelse för bland annat grov våldtäkt, sexuellt ofredande och grov misshandel. Hovrätten i Jönköping sänkte senare påföljden till fängelse i tre år, och mannen har avtjänat det straffet. Han har alltså hörts om Bobbys försvinnande, men har inte delgivits någon misstanke om att ligga bakom.

Samtidigt fortsätter sökandet efter Bobby. I dag har hundpatruller sökt igenom dom underjordiska tunnlarna i avloppssystemet i Bäckebol i Göteborg där Bobby anmäldes försvunnen i söndags. Men det gav inget resultat, och inte heller dom tips som kom in efter TV-programmet Efterlyst igår kväll har fört mysteriet mot en lösning.

Polis från Jönköping har i dag haft ett sammanträde med kollegerna i Göteborg för att diskutera hur man ska gå vidare. Rubriceringen på den brottsutredning som pågår parallellt med letandet är människorov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".