Sluten omröstning vid ARC:s extra årsmöte under lördagen. Foto Ann-Sofie Karlman

Extra årsmöte gav styrelsen för ARC fortsatt förtroende

Styrelsen för Anderstorp Racing Club, ARC, omvaldes i går vid ett extra årsmöte i Anderstorp. Efter en lång tids turbulens i klubben hade en grupp medlemmar krävt att man skulle rösta om det fortsatta förtroendet för delar av styrelsen.

Trots heta känslor och anklagelser om lögner var det en lugn diskussion och resultatet accepterades av alla parter.
Och när man röstade om förtroendet för styrelsen röstade 91 av de närvarande ja till fortsatt förtroende, medan 58 röstade nej.
Turbulensen inom klubben har pågått länge och det hettade till rejält när Gislaveds kommun ville låta en ny arrendator ta över motorbanan i Anderstorp.
En del av klubbens medlemmar upplevde att styrelsen tog parti för kommunen och inte ställde sig neutral till vem som skulle få arrendera banan. De kritiska medlemmarna valde att lämna in ett så kallat misstroendevotum mot delar av styrelsen.
Och det var närmare 200 av klubbens medlemmar som kom till det extra årsmötet igår. Efter en timmes diskussion där medlemmarna fick ställa frågor till styrelsen, som också svarade på den kritiska gruppen anklagelser, bestämde mötet att det skulle bli en sluten omröstning.  Och det visade sig att majoriteten av mötesdeltagarna gav styrelsen fortsatt förtroende. Det var en lättad ordförande Marcus Egerhall som kunde pusta ut när resultatet presenterats:
-Det känns otroligt bra, och det betyder att vi har varit på rätt linje, säger han.

Trots seger för sittande styrelse var det ändå drygt en tredjedel av mötesdeltagarna som inte ville ge styrelsen fortsatt förtroende. Men Niklas Johansson, som lett protesterna, menar ändå att man ska gräva ner stridsyxan nu:

-Det viktigaste var att så många kom på mötet, säger han.
-Vi fick ett rättvist beslut och nu ska vi stödja den sittande styrelsen.
Han tror att klubben stärks av det som hänt, och att det är nyttigt för styrelsen att veta att man har medlemmarnas ögon på sig. Och Niklas Johansson har inga planer på att lämna klubben själv:
-Aldrig! säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".