Kokainhärva nystas upp i Värnamo

I eftermiddag häktades två män i Värnamo, på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.

Det är första gången som polisen nystar upp en kokain-härva i Värnamo.

Tre män har gripits och bland dem som köpt och sniffat den här så kallade innedrogen finns många väletablerade Värnamobor, som nu också riskerar straff.

Det började med att en 30-årig tidigare ostraffad Värnamobo för tre veckor sedan greps och häktades som misstänkt för grovt narkotikabrott.

Utredningen, som omges av sträng sekretess, ledde i måndags morse fram till att ytterligare två män i 30-årsåldern togs in till förhör och efter det så anhölls de av kammaråklagare Anders Brokelind, också som misstänkta för grovt narkotikabrott. Och nu i eftermiddag har de båda alltså häktats.

Det handlar om försäljning av kokain och det är första gången den drogen figurerar i en större härva i Värnamo. Kokain har tidigare ansetts som en innedrog som sniffats mest av kändisar på nattklubbar i storstäderna. Men under senare år har den blivit vanligare också på mindre orter som Värnamo och bland väletablerade människor. Flera värnamobor som köpt kokain av de gripna har kallats till polisförhör och ännu fler väntar. Eftersom också innehav för eget bruk är olagligt så riskerar köparna straff för narkotikabrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".