Polisen söker kring huset i Malmbäck efter spår i Bobby-utredningen (foto: Calle Jismark, SCANPIX / PrB)

Övervakningskamera fångade malmbäcksparet

Det var bilder från en övervakningskamera på en bensinstation i Huskvarna fick polisen att tro att Bobbys mamma och hennes nye sambo kunde vara inblandade i Malmbäckspojkens försvinnande.

Tioårige Bobby anmäldes försvunnen i Göteborg den 29 januari. Pojkens mamma och hennes sambo sa att de var på väg för att hälsa på pojkens mormor.

Men enligt nya uppgifter i Göteborgs-Posten finns det bilder från en övervakningskamera på en bensinstation i Huskvarna från samma dag, bilder som har gjort polisen misstänksamma.

Där hyrde paret nämligen en täckt släpkärra och på bilder från en övervakningskamera kan man också se mannens bil, men man kan inte se Bobby på några bilder.

Det här fick de ansvariga på länskriminalen spekulera i att Bobby kanske aldrig varit med på den här resan, skriver tidningen.

Idag fortsätter förhören av mamman och sambon. Det gör också undersökningen av huset i Malmbäck. Paret är skäligen misstänka för att ha mördat Bobby.

Martin Eriksson
martin.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".