Posten tjänar på e-handeln

Vi handlar på nätet som aldrig förr, och några som tjänar på det är Posten, som distribuerar många av dom paket som skickas hem till oss. Den här ökningen av distanshandel var väntad säger Ulla-Maj Karlsson, informationschef på Posten i Småland.

Under förra året hämtade vi här i Jönköpings län ut mer än 100 000 fler paket än året innan, och handeln på distans har ökat med 30 procent de senaste åren.

Nu när vi lärt oss att skicka e-mail så skickar vi allt färre vanliga brev, men internet har alltså också gjort att handeln på distans har ökat. Posten skickar paket som aldrig förr. Förra året skickades mer är 830 000 paket ut i länet, och handeln på distans har ökat med 30 procent dom senaste tre åren. Det här gjorde att 17 personer nyanställdes förra året på åkeriet och paketterminalen i Jönköping, och det kan bli ännu fler i år om ökningen fortsätter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".