Knarkspaning lågprioriterat hos polisen

Som vi berättade i Nyheterna i morse så är det allt fler väletablerade unga vuxna i Jönköpings län som prövar på narkotika. Men trots att droger som hasch, amfetamin och kokain syns allt oftare bland ungdomar och unga vuxna i länet så prioriterar inte polisen längre den typen av brott.

Att tala i siffror är svårt, för att ha narkotika på sig eller i kroppen är ett brott och inte många anmäler det frivilligt, alltså syns bara dom man kommit på i statistiken och hos polisen såg man förra året en minskning av antalet narkotikabrott, men det betyder inte att det är färre brott, utan snarare om att man sen i höstas inte längre jobbar med den gatulangningsgrupp som man fram till dess haft i fem år.

Men resurserna räcker alltså inte till. Just nu är spaning mot narkotikaanvändare inget som är högprioriterat. Istället kommer resurserna läggas på helt andra saker i vår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".