76-åring ofredade kvinnor i Nässjö stadspark - fick böter

Tack vare hustrun till en polis kunde den äldre man som antastade en rad unga kvinnor i Stadsparken i Nässjö i somras identifieras. Nu har han fått böta för ofredande av fyra kvinnor.

I somras fick polisen in anmälningar från flera kvinnor i Nässjö. Och alla berättade de ungefär samma sak.
De hade varit ute och promenerat i Stadsparken när en äldre, välklädd man dykt upp och sträckt fram handen som för att hälsa. När han kom närmare kvinnorna hade han börjat krama och pussa dem på munnen, på halsen och alla fyra kvinnor upplevde det väldigt obehagligt.
En kvinna släppte sin barnvagn i förskräckelsen och barnvagnen började rulla, men kvinnan hann i fatt den. En annan kvinna berättar att mannen höll fast hennes arm så hårt så att hon satt som i ett skruvstäd.
Ett par månader efter de här händelserna, i närheten av Brinellskolan i Nässjö,  försökte den äldre mannen närma sig ytterligare en kvinna. Men den kvinnan kom då att tänka på det hon hört i media om mannen i Stadsparken och ringde sin man som är polis. 
Han var i tjänst då och med hjälp av hustruns beskrivning hittades mannen.

Först nekade mannen, som visade sig vara 76 år, och sa att det var kvinnorna som hade försökt kyssa honom. Men när mannen fick reda på att han riskerade att ställas inför rätta erkände han och straffet för fyra ofredanden blev böter på 1800 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".