Kroppen i Lovsjön var Bobby från Malmbäck

Den kropp som polisen hittade i fredags vid Lovsjön är nu identifierad som Bobby. Identifieringen skedde med hjälp av tandkort.

Det var i fredags eftermiddag som kroppen hittades i den isbelagda sjön en mil söder om Jönköping. Pojkens mamma och hennes sambo sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för mord på pojken. Båda nekar till anklagelserna.

Mannen har i förhör sagt att pojken dog av en olyckshändelse, men det finns än så länge ingen förklaring till varför pojkens kropp sänktes i sjön eller varför paret hävdat att pojken försvann på en parkering på Hisingen i Göteborg i slutet på januari. Ett stort pådrag letade efter pojken i flera dagar, innan det hela tog en annan vändning, och blev en mordutredning.

Varken mamman eller sambon kommer att förhöras mer den här veckan, om inget oförutsett inträffar. Att kroppen är identifierad förändrar inte det, och polisen kommer inte att avslöja något om eventuella skador på kroppen eller om dödsorsak förrän åtalet väcks, troligen i slutet på nästa vecka. Det säger Mats Glansberg på polisen i Göteborg till Nyheterna.

Avspärrningarna kring familjens hus i Malmbäck finns kvar, och huset bevakas nu av ett bevakningsföretag. Åklagare Erik Handmark säger till Nyheterna att det kan bli aktuellt med fler undersökningar i och runt huset, när förhören återupptas nästa vecka.