Karikatyrbilder debatterades i Jönköping

På torsdagskvällen samlades ett 60-tal personer i biograf Ugglan på Råslätt i Jönköping för att diskutera karikatyrbilderna på profeten Mohammed. I panelen satt representanter från de olika muslimska församlingara och olika kyrkor på Råslätt.

- Man har i alla fall kommit fram till slutsatsen att våld inte löser några problem säger Masooma Virani från shiamuslimska församlingen. Hon satt med i panelen och hon tyckte att det var en bra debatt.

Det var en mycket sansad debatt med stort engagemang från publiken. Ett engagemang fyllt av repekt för varandra och varandras religioner.

Det alla kunde enas om var att det är fel att kränka någon, men att utöva våld för att visa sin besvikelse och att protestera är också fel. Ingen försvarade våldet och alla var enliga om att kunskapen om olika religioner är för låg.

Alla var också alla eniga om att det som började som religiösa protester urartat och nu är ett politisk spel för olika politiska uppfattningar, både i väst och i mellanöstern.

- Det har varit så mycket diskussioner kring det här så jag vill veta vad de tycker säger Ashmed Abadie Hassan som besökte debatten.

Ann-Sofie Karlman
ann-sofie.karlman@sr.se