Man inför rätta för sexuella övergrepp för andra gången

Den 44-åriga man från Vaggeryds kommun som i december förra året friades för sexuellt utnyttjande och grov våldtäkt på sin sexåriga dotter står idag återigen inför rätta.

Den här gången för sexuella övergrepp mot den 6-åriga dotterns halvsyster, en 14-årig flicka.

När rättegången inleddes kom den misstänkte mannen in med sin försvarsadvokat och sjönk ner i sin stol med armarna i kors.
Den 14-åriga flickan fanns då i ett annat rum.
Så sent som i december förra året, frikändes 44-åringen för grovt sexuellt utnyttjande och grov våldtäkt, på den 14-åriga flickans halvsyster, en 6-årig flicka.
Då berättade flickan om hur hennes pappa hade tagit på henne i underlivet vid tre olika tillfällen men hon sa samtidigt att han såg ut att sova de gånger han ska begått övergreppen.
I den rättegången ansåg tingsrätten i jönköping att 6-åringens berättelse var trovärdig: Mannen kan ha begått övergreppen, men om han gjorde det i sömnen var det inte medvetet. Därför ogillades det åtalet och han blev frikänd.
Idag står alltså mannen återigen inför tingsrätten i jönköping  Den här gången är han alltså anklagad för sexuella övergrepp på de 6-åriga barnets halvsyster.

Händelsen ska ha inträffat någon gång mellan våren och sommaren 2004 då han ska berört flickan på liknande sätt som i den förra rättegången. Något som den 44-åriga mannen nekar till.