Nytt hopp för Sobelhuset i Tranås

Det finns nu nytt hopp om att ungdomsgården Sobelhuset ska leva vidare. Tidigare i vintras beslutade kommunpolitikerna att dra in en stor del av bidragen till Sobelhuset, men kampen för verksamheten har fortsatt. 

Tidigare i vintras beslutade kommunpolitikerna att dra in en stor del av bidragen till Sobelhuset, och trots protester från ungdomarna så höll man fast vid det beslutet.

Men ungdomarna och personalen fortsatte att kämpa och nu ser det ljusare ut, säger Linda Antikainen som är verksamhetsansvarig på Sobelhuset.

Men trots en god dialog så har alltså inga pengar skjutits till från kommunens sida. Sobelhuset har istället hittat andra vägar till finansiering.

Dels så ska ett nytt samarbete med studiefrämjandet ge mer intäkter och breddad verksamhet. Man hoppas också på EU-bidrag, dessutom ska Sobelhuset bli sponsrat av företag.

Det saknas fortfarande en hel del pengar för att framtiden innan Sobelhuset är helt tryggad. Men det är ändå en större arbetsro nu än tidigare i vintras, tycker Linda Antikainen.

Reporter Martin Eriksson

martin.eriksson@sr.se