Norlidarånare ställdes inför rätta

I dag började rättegången mot de två män som misstänks för det grova rånet i Norlida i Gislaveds kommun. Det var Eero Suokas  och hans 14-åriga son som utsattes för rånet. När de kom hem höll två män på att lasta deras kassaskåp på ett släp.

Männen hade ett avsågat hagelgevär och de tvingade till sig kassaskåpsnyckeln, berättar Eero Suokas själv.

- Vi fick ligga på marken och blev hotade. Man kände sig ganska liten då.

De två misstänka männen är båda i 30-årsåldern. När rättegången började satt de bredvid sina advokater. Den ena följde med noga med i åklagarens framställan. medan den andra nervöst tittade sig omkring i rättsalen.

Den 24 januari greps de två männen, efter att ha kört av vägen. Det var mindre än 30 minuter efter att Eeros Suokas hade ringt till polisen och anmält det grova rånet.

I deras bil hittade polisen bland annat ett tevespel, två mobiltelefoner och äldre samlarmynt som tillhör offren och deras familj.

Även det avsågade hagelgeväret påträffades i bilen.

Ändå nekar de båda misstänkta till brottet.

Något som Eeros Suokas tycker märkligt:

- Ja, det är skrämmande att de nekar fortfarande.

Men att de nekar är inget konstigt tycker Åke Anderberg. Han arbetar som utredare på kriminalenheten i Värnamo och har haft kontakt med de misstänkta.

- När det gäller grövre brott har vi hört att man riskerar en besvärlig tid på fängelset om man har pratat med polisen tidigare.