Ännu ett inbrott i Gislaved - nu protesterar köpmannaföreningen

Jc-butiken i Gislaved har haft inbrott inatt, och nu planerar Köpmannaföreningen i Gislaved att protestera mot att det inte finns tillräckligt med poliser i området.

Tjuvarna har backat in en bil i skyltfönstret på JC, och sedan tagit framförallt jeans. Johan Nilson, som är butiksägare, säger till nyheterna att han inte hunnit gå igenom hela butiken ännu för att se om mer har stulits men att han räknar med att ha förlorat jeans till ett värde av 60 000 kr.

Det har varit många inbrott och butiksrån i Gislaved den senaste tiden och Johan Nilsson säger att det blivit rena rama Vilda Västern efter det att polisstationen kraftigt minskade sin bemanning i Gislaved.

Nu planerar Köpmannaföreningen i Gislaved att protestera mot att det inte finns tillräckligt med poliser i området.

Strax före jul var det inbrott i klädbutiken Divanti. För några veckor sedan rånades guldbutiken August Peterson och son för andra gången. Efter en rundringning bland butikerna i Gislaved så är alla rädda att det är deras tur nästa gång. En uttryckte att han funderar på att sjäv skydda sin butik och ta rättvisan i egna händer. För det finns inga poliser nattetid i Gislave,d och det är det som köpmännen tror är främsta orsaken till att det varit så många inbrott på kort tid.

Berit Ollhage, ordförande för Svensk Handel i Gislaved, säger att nu måste något hända. Handlarna i Gislaved ska inte behöva känna skräck över att det ska bli deras butik som ska bli utsatt nästa gång.

-Vi får ordna någon form av möte, säger hon.