Flicka våldtogs i källaren - man åtalas

En man i 20-årsåldern åtalades på tisdagen, misstänkt för våldtäkt på en fjortonårig flicka i Jönköping.

Det var i december 2005 som mannen i 20-årsåldern ska ha tvingat den fjortonåriga flickan till både oralt som vaginalt samlag rapporterar SR Jönköping.

Enligt åklagaren tryckte mannen ner henne mot golvet i ett källarutrymme i ett bostadsområde i Jönköping. Med sin tyngd höll han kvar flickan och med våld tvingade han till sig sex.

Eftersom flickan är under 15 år väljer åklagaren att i första hand åtala honom för våldtäkt, i andra hand för våldtäkt mot barn.

Mannen har erkänt att han haft sex med flickan, men att hon varit med på det och att han dessutom inte visste att hon var under 15 år. Åklagaren hävdar att mannen ljuger och har ett trumfkort i ett vittne som ska berätta om hur hon berättte för den åtalade mannen hur gammal flickan egentligen var.

Enligt åtalet ska den åtalde mannen och den 14-åriga flickan haft någon form av förhållande, men åklagaren är väldigt förtegen om utredningen.

- Jag kan inte berätta mer än vad som står i åtalet, säger åklagare Jan Axelsson vid åklagarkammaren i Jönköping.

Mannen åtalas även för att ha ett par tillfällen misshandlat och hotat en tidigare flickvän. Han har då bland annat sparkat henne i ansiktet och han har hotat att sprätta upp henne och hennes mamma med kniv och även misshandla hennes pappa med ett slagträ.

David Westh
david.westh@sr.se