Oro för sämre service av hörapparater

Oron är stor både bland anställda och patienter efter beskedet att Landstinget själva tar över servicen av hörapparater.

I över 20 år har företaget LIC på uppdrag av landstinget hjälpt patienter med att laga hörapparater och andra hjälpmedel. Men nu skär landstinget ner på personal, när de själva tar över den servicen.

Audionomer och även patienter som nyheterna talat med är oroliga för framtiden och ifrågasätter landstingets beslut. På LIC är besvikelsen förstås också stor. Chefen där, Stefan Gustavsson, säger till nyheterna att servicen kommer att bli sämre framöver och att mycket kompetens som finns hos teknikerna nu går förlorad.

- De som kan känna en oro är de personer som är anställda hos LIC idag, men vi utgår ifrån att vi ska kunna ta hand om alla patienter. Det ska vi se till att det finns resurser för, säger personalchef på landstinget, Lennart Emanuelsson till nyheterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".