Brist på engagemang hotar nattvandringar i Eksjö

Nattvandrarna i Eksjö hotas av nedläggning. Det går inte att hitta föräldrar som vill vara med och ansvara för vandringarna, och nu växer oron för vad som ska hända.

I tre års tid har föräldrar i Eksjö vandrat runt stan under fredags- och lördagsnätter,  för att ha kontakt med ungdomar och finnas som ett extra stöd när något händer. 
De vandrar fortfarande, fast frågan är hur länge. För nu saknas det föräldrar som vill engagera sig i nattvandrarnas ansvarsgrupp, den så kallade stommen som ska styra upp varenda nattvandring.
-Om vi måste lägga ner nattvandringarna blir det stökigare och oroligare, säger Susanne Hokander, ordförande för nattvandrarna.
När hennes barn nu börjar bli vuxna letar hon efter nya föräldrar som kan engagera sig.
-Det är svårt att få in nya, och finns inte stommen kvar kan vi inte driva det här vidare, säger Susanne Hokander.
Hon tror att många drar sig för att bli nattvandrare för att det ska ta för mycket tid. Eller för att man låter barnen styra, när de säger att föräldern inte får nattvandra.
-Man måste ju se fördelarna med att kunna vara ute bland våra ungdomar, säger Susanne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".