Mannen fördes in med kriminalvårdens handduk över huvudet. Foto: Martin Eriksson

Nya anklagelser mot Bobbys misstänkte mördare

Under fredagen var det nya förhandlingar i tingsrätten i Eksjö om huruvida 10-årige Bobbys misstänkte mördare ska vara kvar i häktet eller inte.

Rättens beslut: Mannen ska fortsätta häktad.

Under förhandlingarna presenterade åklagaren också fyra nya åtalspunkter.

Mannen var klädd i grön tröja, grå byxor och kriminalvårdens tofflor. Han satt lugnt och lyssnade till åklagarens fyra nya misstankar.

Det handlar om grovt olaga tvång, grovt falskt larm, grov misshandel vid två tillfällen och olaga frihetsberövande.

Efter överläggningar bestämde tingsrätten att mannen, som alltså har bott tillsammans med Bobby och hans mamma, skulle vara kvar i häktet. Mannen hade begärt motsatsen - att han skulle släppas. Men så blir det alltså inte. Rätten säger att det finns risk för att mannen begår nya brott, och åklagaren har nu tid på sig fram till 31 mars, då åtal ska vara väckt.

Mannen själv nekar till alla anklagelser, förutom den om grovt falskt larm, som han erkänner (Mannen och Bobbys mamma anmälde ju Bobby som försvunnen vid ett köpcentrum i Göteborg 29 januari. Bobby hittades några veckor senare i Lovsjön, söder om Jönköping).

Alla inblandade fick yppandeförbud efter omhäktningsförhandlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".