Aktiv arbetsförmedling hittar jobb till sjukskrivna

På arbetsförmedlingen i Vaggeryd arbetar man mer än någonsin på att hitta jobb till sjukskrivna personer.

För ett år sen trodde 32-årige Krille att han aldrig mer skulle klara av att jobba något man på arbetsförmedlingen inte höll med om och nu har man gett Krille nytt hopp.
Han jobbade som truckförare under många år men drabbades av ryggsmärtor som bara blev värre. Han blev sjukskriven och trodde aldrig att han skulle kunna jobba mer.
Men - personalen på arbetsförmedlingen i Vaggeryd fick 32--årige Krille på andra tankar. Och Mikael Anderberg som är arbetsförmedlare hjälper nu Krille att komma in på en ny yrkesbana.
Den här dagen har Krille möte med både arbetsförmedlare och arbetsterapeut för att utreda vad som behövs för att han ska kunna jobba. Vilka yrken han kan klara av och vilka hjälpmedel som behövs. Och enligt Mikael Anderberg så är det här en del i samhällets satsning mot långtidssjukskrivningar.
Truckförarkarriären är lagd på hyllan - istället är det eget företag på gång. Och om ytterligare ett år tror Krille att han istället för att vara sjukskriven för ryggsmärtor är inne en ny karriär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".