Kammarrätten fördubblade notan efter mc-träff

Landets högsta instans, Regeringsrätten får nu avgöra det segslitna bråket om vem som ska betala den massiva polisinsatsen vid motorcykelträffen Swedish Bikemeet på High Chaparral.

Det blir följden av att Kammarrätten fördubblat notan för förra årets polisbevakning till 1,2 miljoner kronor:

Ja, det har ju varit många turer och stor uppmärksamhet kring polisens nota för de båda senaste årens bevakning av mc-träffen. Polisen vill ha 2,6 miljoner kronor för att man hållit ögonen på de några hundra medlemmar i de kriminella mc-gängen Hells Angels, Bandidos och Outlaws som deltagit i träffen.

Men arrangörerna tycker inte att de ska behöva betala den enorma polisinsatsen och har överklagat. Och i länsrätten blev det viss framgång. För där fick polisen kritik för att ha tagit i för mycket, med flera hundra man, hundar och helikopter. Länsrätten tyckte därför att 600.000 kronor borde räcka för förra årets bevakning.

Men den domen överklagades och i går fördubblade kammarrätten den summan. Och tillsammans med kostnaderna för träffen år 2004 så krävs nu arrangören High Chaparral på 1 miljon 750.000 kronor. Det är alldeles för mycket, säjer High Chaparrals chef Kent Erlandsson till Nyheterna.

Därför har man redan bestämt sig för att överklaga till högsta instans - Regeringsrätten. Och hur det än går där så är en sak klar - i protest mot polisens krav så blir det ingen motorcykelträff 2006.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".