Ökad säkerhet för arbetsförmedlare

Nu tvingas man anlita vakter och bygga om lokalerna på arbetsförmedlingen i Gnosjö, för att öka säkerheten och stoppa stökiga besökare.
Arbetsförmedlingen i Gnosjö - med landets lägsta arbetslöshet - har drabbats av både brandbomber och våldshot den senaste tiden. Personalen mår dåligt efter allt som hänt, säger Lisbeth Trollér på arbetsförmedlingen i Gnosjö till nyheterna. Hon betonar att det är några få personer som ligger bakom våldsamheterna den senaste tiden. Det är arbetslösa med svåra sociala problem som har blivit aggressiva och hotat personalen för att de riskerar att förlora ersättningen från a-kassan. I ett av fallen hällde en man ut bensin framför entrédörren och hotade tända på. I ett annat tvingades polisen lyfta ut en man som vägrade lämna lokalerna. Länsarbetsnämnden har tagit personalens oro på stort allvar och beslutat bygga om lokalerna. De har också satt in vakter från ett bevakningsföretag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".