Dålig koll på alkohol i Habo och Mullsjö

Habo och Mullsjö har flest brister i tillsynen av folkölsförsäljning och alkoholservering i Jönköpings län. Det framgår av länsstyrelsens årliga genomgång av länets kommuners alkoholpolitiska verksamhet.
Habo och Mullsjö kommuner gjorde under förra året inte en enda kontroll av folkölsförsäljningen och kommunerna struntade också helt i att kontrollera de resturanger och pubar som har fått utskänkningstillstånd. Mullsjö får också en extra plump i protokollet- Mullsjö är nämligen den enda kommunen i länet som saknar ett alkohol- och drogpolitiskt program. Och det är ett viktigt program, säger Iris Dovrén Råsbrant på länsstyrelsen till nyheterna. Det är personalbrist på socialförvaltningen som gjort att Mullsjö kommun haft brister i kontrollen av alkoholförsäljningen i kommunen. Det säger Eva Nilsson i omvårdnadsnämnden till nyheterna. Nämnden är medvetna om problemet och att man arbetar för att bättra sig. Man håller också på att arbeta fram ett alkohol- och drogpolitiskt program, som Mullsjö kommun saknar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".