Knivmisshandel på Elmia

En man i Jönköping blev under midsommarnatten knivskuren och sparkad av ett gäng som ropade rasistiska ord och gjorde Hitler-hälsningar. I stort betecknar dock polisen midsommarfirandet i länet som lugnt.
Det var vid 21-tiden i går kväll som den 38-åriga mannen tog bussen från Vätterstranden i Jönköping mot Huskvarna. När han steg av bussen på Elmia, följde ett gäng med fyra till sex unga män efter honom. De ropade rasistiska ord och gjorde Hitler-hälsningar. En av männen tog fram en kniv och hela gänget misshandlade 38-åringen med sparkar i magen och ryggen. Under misshandeln blev mannen också knivskuren på flera ställen i ansiktet och huvudet. Mannen svimmade av misshandeln, men vaknade efter en stund och kunde själv larma polisen. Elva fall av misshandel har rapporterats det senaste dygnet. Bland annat har det varit stökigt på High Chaparall - med ett par fall av misshandel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".