Eksjöpräst bland spanska bomber

Under midsommarhelgen exploderade flera bomber i Fuengirola i Spanien. Peter Wickström, kyrkoherde från Eksjö, har mött flera svenskar som känner viss oro.
Den baskiska separtistgruppen ETA har under helgen sprängt flera bomber i Spanien. Två av dem har exploderat i den spanska "svenskorten" Fuengirola, där cirka 1000 året-runt-svenskar bor. En av de svenskar som fanns i Fuengirola när bomben exploderade var Peter Wickström. Han är kyrkoherde i Eksjö och besöker just nu Svenska Kyrkan i Fuengirola. Han berättar för nyheterna att bomberna orsakade en viss oro bland de svenskar han mötte när kyrkan anordnade midsommarfirande. Peter Wickström upplever ändå inte någon stor rädsla bland varken spanjorer eller svenskar. ETA bedriver en väpnad kamp för ett självständigt Baskien, och hittills i år har 13 attentat genomförts.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".