Sverigedemokrat utpekad av AFA

En Sverigedemokrat som kandiderar till kommunvalet i Jönköping i höst pekas ut som nazist av organisationen Antifascistisk aktion, AFA.
Sverigedemokratens ansikte har funnits på dekaler över centrala Jönköping och nu är händelsen polisanmäld. "Du har en nazist som granne" - den texten har funnits och läsa på klisterlappar på busskurer och lyktstolpar över centrala Jönköping. Under texten fanns bild, namn, adress och telefonnummer till en av dom Sverigedemokrater som i höst finns på partiets lista för kommunvalet i Jönköping. Längst ner finns adressen till organisationen AFAs hemsida. Sverigedemokraten, som är en 29-årig jönköpingsbo, vill inte ställa upp på en intervju - har nu polisanmält händelsen och det är rubricerat som förtal. På partiets kontor i Stockholm ser man allvarligt på händelsen. Det gör också polisen i Jönköping men dom har svårt att göra något eftersom det inte finns någon enskild person att gå på -något som en odemokratisk organisation som AFA utnyttjar, det tycker Benny Hjern, som forskar i demokratifrågor. Han säger att även om Sverigedemokraternas åsikter kan diskuteras - så är det AFAs metoder som är dom minst demokratiska.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".