Mahendra Thakra arrangerar träffen. - Det är kul att så många kommit hit, säger han. Foto: Martin Eriksson

Stor träff för indier i Jönköping

Idag och imorgon samlas omkring 500 indier från hela Sverige i idrottshuset i Jönköping, för att idrotta, träffas och ha roligt.

Mahendra Thakra är ordförande i Jönköpings Cricketklubb, som arrangerar träffen.

- Det är roligt att se att det har kommit så många, säger han, och berömmer samtidigt Jönköpings Kommun för att de ställt upp bra.

En av punkterna på programmet är indisk volleyboll. För dig som inte vet vad det hanldar om så ska bollen över nätet med ett slag hela tiden, och dessutom är det fler spelare och större plan än i vanlig volleyboll.

I publiken sitter Farzana Jaffer, som åkt hit med sina kompisar från Trollhättan.

- Det är viktigt för mig att träffa folk från mitt hemland, man gör ju inte det så ofta annars. Folk jobbar och har annat att göra, men här träffas vi och har roligt.

En bit bort sitter Munis Kanani, också han från Trollhättan.  Även om han bor I Sverige betyder Indien mycket för honom, och han säger att han aldrig kommer glömma bort varifrån han kommer.

- Aldrig, men det är också viktigt med en blandning mellan det svenska och det indiska, säger han.

Martin Eriksson
martin.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".