15-åringen fick lämna sjukhuset

Den 15-årige pojke som körde bilen i singelolyckan utanför Vetlanda natten till söndagen har enligt tidningen Expressen fått lämna sjukhuset.

Han har förklarat olyckan med att han tror att han körde på en grävling.

I olyckan omkom ju som vi berättat tidigare en 16-årig flicka och på Whitalaskolan där flickan gick har man upprättat en krisgrupp som kommer finnas till hands för dom som behöver stöd under veckan. Det skriver Vetlandaposten idag.

Den 15-årige pojke som körde hade stulit eller lånat bilen och han misstänks för rattfylleri och olovlig körning.

Tillståndet för de båda unga män i 20-årsåldern som var med i den svåra olyckan på riksväg 47 utanför Mullsjö på påskafton är oförändrat. De båda kom från Kvänum i Västergötland. Den ene är allvarligt skadad medan den andre har lindriga skador.

Olyckan inträffade på påskaftons morgon, då bilen fick sladd och körde in i ett träd. I olyckan dog två andra unga män, en av dem också från Kvänum, den andre kom från Göteborg.

Under påskhelgen har nio människor i Sverige mist livet i trafiken. Tre av dem omkom i Jönköpings län och en av de tre - den 16-åriga flickan - var från länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".