Bobbys kropp hittades i Lovsjön, söder om Jönköping, i mitten av februari.

Följ "Fallet Bobby"...

Det började en kall januaridag i Göteborg, följ här historien om ”Fallet Bobby”

Söndag 29 januari:
Den tioårige pojken Bobby från Malmbäck anmäls försvunnen av sin mamma och hennes sambo. Bobby ska enligt dem ha försvunnit från ett köpcentrum utanför Göteborg. Mamman och sambon påstår att pojken försvann från bilen när de gick in för att handla.

29 januari- 2 februari:
Ett stort polispådrag söker efter pojken. Allmänheten engageras, och många hör av sig till polisen med tips. Men Bobby saknas fortfarande.
2 februari inleder polisen en förundersökning om brott. Bland de personer som polisen börjar förhöra finns en man som sedan tidigare är dömd för grova våldsbrott.

14 februari:
Mamman till 10-årige Bobby från Malmbäck och mammans sambo grips på förmiddagen, skäligen misstänkta för mord på Bobby. En husrannsakan av hemmet vid Malmbäck görs. Förhör av mamman och sambon inleds.

16 februari:
Åklagaren skickar in en häktningsframställan till Eksjö Tingsrätt, vilket betyder att han anser att det finns skäl att häkta mamman och sambon.

17 februari:
Häktningsförhandlingar inleds på förmiddagen. Mamman häktas på sannolika skäl misstänkt för mord, alternativt medhjälp till mord. Hon nekar till brott. Sambon medger häktning för mord, men också han förnekar.

Senare på efetrmiddagen drar polisen upp en kropp ur Lovsjön, strax söder om Jönköping. Kroppen visar sig senare vara tioårige Bobby från Malmbäck.

20 februari:
Sambon hävdar att pojken dött genom en olyckshändelse.

2 mars:
Bobbys mamma och hennes sambo ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Det begär lagmannen vid Eksjö Tingsrätt.

10 mars:
Sambon överklagar häktningsbeslutet till hovrätten och begär att bli frisläppt. Åklagaren begär förlängd häktning i två veckor, något som mannen motsätter sig. Bobbys mamma accepterar förlängningen.

15 mars:
Hovrätten beslutar att mannen ska vara kvar i häktet.

17 mars:
Ny häktningsförhandling hålls mot mannen. Nya åtalspunkter kommer fram. Det handlar om grovt olaga tvång, grovt falskt larm, grov misshandel vid två tillfällen och olaga frihetsberövande. Mannen nekar.

23 mars:
Polisen gör en rekonstruktion ute på gården i Malmbäck. Syftet är att polis och åklagare ska skaffa sig en bild av vad som är rimligt och inte i sambons och mammans berättelser.

30 mars:
Åtalsdatumet kommer dröja, meddelar åklagaren. Skälet är att stora delar av utredningen återstår.

31 mars:
Omhäktningsförhandlingar också mot mamman. Hon omhäktas, på sannolika skäl misstänkt för mord, alternativt medhjälp till mord.

2 maj:
Åtalet mot mamman och sambon släpps. De åtalas framförallt för mord, alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död. Men åtalet innehåller också sex andra punkter; bland annat grov misshandel och grovt olaga tvång. Både mamman och sambon nekar till alla anklagelser, förutom den om grovt falskt larm, som sambon erkänner.

Förundersökningen blir offentlig, och i den framkommer att Bobby utsatts för grovt våld och misshandel även vid andra tillfällen än kvällen då han mördades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".