210 har överklagat spritbeslag

Åklagarkammaren i Jönköping har ingen möjlighet att utreda alla de överklagande som nu kommer in efter det stora spritbeslaget i Jönköping för en månad sedan. På en vecka har 210 överklagande kommit in till Jönköpings tingrätt.

210 personer har hittills överklagat Tullverkets beslut att beslagta sprit som de köpt på internet, och så många ärenden är omöjligt att hinna med, säger chefsåklagare Jan Axelsson till Nyheterna. Han uppskattar att det skulle ta omkring 50 timmar att behandla dom ärendena, och den tiden finns inte idag på åklagarkammaren.

Jan Axelsson menar att det inte alls är självklart att det är åklagare som ska döma dom här överklagandena. Ser man var och en av dom 1400 beställarna från hela Sverige, som misstänkta, så kan brotten ses som enklare.Och då menar han att Tullverket själva skulle kunna utreda överklagandena. Hur det blir med den saken kan avgöras den 12 maj när Jan Axelsson ska träffa Tullverket.

Reporter Anna-Karin Front

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".