Känsliga avråds från att bada i simhall

I tre år har badvattnet i simhallen i Vaggeryd haft för höga halter av klor och smuts - utan att kommunens fritidsförvaltning kommit tillrätta med problemen. Men nu ryter miljöinspektörerna i kommunen ifrån och kräver snabba åtgärder till hösten. Under tiden avråder miljöförvaltningen känsliga personer från att bada i Vaggeryds simhall.
Redan 1999 fick man de första indikationerna på att det inte stod rätt till med badvattnet vid Vaggeryds simhall. Halterna av bundet klor var för höga och det tyder på smutsigt vatten eftersom klor binder smuts. Kultur- och fritidsförvaltningen har gjort några mindre insatser, men egentligen behövs en helt ny reningsanläggning. Men när miljöförvaltningen till slut tröttnade och krävde kraftfulla åtgärder i höstas, fick man svaret att ingenting kommer att göras eftersom man kanske ska bygga en ny hall. Det interna bråket i kommunen slutade nu med att miljöpolitikerna beslutat att förelägga fritidsförvaltningen att fixa badvattnet före oktober i år. För det finns redan indikationer på att badande fått allergiska reaktioner. - Vi har hört om något enstaka fall, säger Helen Svensson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista