Sambons version

Mamman hävdar att sambon är den som drivit på misshandeln som ledde till Bobbys död. Men sambon uppger att det är ett gräl eller ett utbrott från Bobby som utlöser misshandeln den kväll då Bobby enligt åtalet misshandlas till döds. Mamman benämns här som ”YY”.

Utdrag ur förhören:

Förhörsledaren (FL): ...När Bobby dör, kan du beskriva vad som händer då?

Sambon: ”... Låter så dumt att säga men vi slängde ut Bobby i snön”.

FL: Kan du beskriva vad det är som föregår att Bobby blir utslängd i snön?

Sambon: ”Ett hysteriskt utbrott”.

FL: Ifrån vem då?

Sambon: ”Bobby”.

FL: ...Och ni bär ut honom i snön

Sambon: ”Mmm”.

FL: Vad är syftet med det?

Sambon: ”Det undrar jag med”.

FL: Stämmer det att ni satt fast Bobby på en stol?

Sambon: ”...det har vi gjort”.

FL: Varför har ni satt fast honom på en stol?

Sambon: ”För att han var hysterisk”.

Lite senare går Bobby enligt sambon upp och lägger sig på egen hand. När sambon sedan ska gå och lägga sig tittar han till Bobby en sista gång, säger han.

Sambon: ”Jag öppnar alltid Bobbys dörr innan jag går och lägger mig...Och säger godnatt till Bobby. Men jag får inget svar...Så går jag fram till han. Tar på huvet och säger nåt och då är Bobby iskall...Märker direkt att nåt är helt fel”...

FL: Hur märker du det?

Sambon: ”Jag hör och känner ju. Och så kylan framför allt...Sen vänder jag på honom och fortsätter blåsa in luft. Sen kommer nog YY upp när jag håller på med det”.

FL: Vad gör du, minns du det, när YY tog över där?

Sambon: Ja, det blir ju nån slags panik av nåt slag...’Ja Herre gud, vad ska vi göra’...Nej jag bryter ihop alltså och går ner, totalt bryter ihop. Går ner i köket. Ja vad vi sa till varann alltså det (tyst) för det första var det väl ’Jamen Herre Gud som Bobby ser ut dom kommer tro att vi har slagit ihjäl barnet’.”

FL: ...Du har inte nämnt ordet sorg eller ledsen. Du har använt panik, du har använt stressat och så vidare men sorg har du inte nämnt överhuvudtaget...

Sambon: ” Jag känner panik fortfarande”.

FL: Vad kände du för Bobby?

Sambon: ”Väldigt mycket”.

FL: Vad då för något?

Sambon: ”En härlig kille”.

FL: Som blev utlagd i snön?

Sambon: ”Ja men jag försvarar inte det”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista