Här vid Alfred Dahlinskolan i Huskvarna vill Jönköpings kommun bygga ishall (foto: David Westh)

Nästan klart för ny ishall i Huskvarna

Efter många turer verkar nu bygget av en ny ishall i Jönköpingstrakten bli av.
Idag presenterades planerna på en ny hall, som skall byggas vid Alfred Dahlinskolan i Jönköping. Enligt planerna ska bygget komma igång under 2007.

- Vi har det jättetrångt med istider och det är överfullt. Tjejer och funktionshindrade får stryka på foten säger Lynn Carlsson (s), ordförande i fritidsnämnden i Jönköping.

I flera år har det funnits krav på en ny ishall i Jönköpings kommun. Många undgomslag och exempelvis tjejerna i Jönköping Queens har haft svårt att hitta några istider.

Med bygget av en ishall i 25-miljonersklassen hoppas kommunen slå flera flugor i en smäll. Främst vill man förståss klara av trycket från föreningarna. Men man vill även ge de kommunala skolorna en chans att möta konkurrensen från exempelvis idrottsfriskolan Prolympia, som tagit många elever från bland annat Alfred Dahlinskolan. Det konstaterar Magnus Rydh (s) som är ordförande i skol- och barnomsorgsnämnden.

- Om Alfred Dahlinskolan hade kunnat erbjuda en idrottsprofil tidigare hade de nog inte haft det tappet de nu haft. Det handlar nu om att ge de kommunala friskolorna samma möjligheter som friskolorna har.

Men det har kommit sura reaktioner oppositionen. Dels för att oppositionen redan i höstas ställde krav på en ishall, dels för att socialdemokraterna arrangerar en egen presskonferens när planerna presenteras.

- Det är patetiskt. Frågan var uppe redan förra året och jag krävde att det skulle byggas en hall redan 2006, då var det inte tillräckligt utrett. Nu är det helt plötsligt det. Detta är valpropagande på en ganska låg nivå säger Berry Lilja (m), vice ordförande i fritidsnämnden.

David Westh
david.westh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista