Stor uppmärksamhet från media och allmänhet när Bobby-rättegången inleddes idag. Foto: Martin Eriksson.

Advokaten: Styvpappan dömd på förhand

Under tisdagen hölls den första av sju rättegångsdagar mot de två personer som misstänks för mordet på 10-årige Bobby i Malmbäck. Men varken mamman eller styvpappan ville ta på sig skulden för pojkens död.

Mordrättegången mot 10-årige Bobbys mamma och styvpappan hettade till på eftermiddagen i dag. Mannens försvarsadvokat Per Oehme vände sig i sin inledning mot hur hans klient dömts på förhand. Per Oehme gick också till hårt angrepp mot den bild som åklagaren målat upp av hans klient.

Kritik riktades också mot tidigare polisförhör med Bobbys mamma och mot medias skapade bild av paret. Enligt advokat Per Oehme bygger åtalet på lösryckta berättelser. Bland annat menar han att polisen ska ha styrt innehållet mammans version i tidigare förhör.

Dessutom anser advokaten att både hans klient och Bobbys mamma har dömts på förhand, och han vädjade idag till rätten att lyssna på deras berättelser.

Mamman och styvpappan står ju åtalade för mord på Bobby och för att ha dumpat hans kropp i Lovsjön utanför Jönköping. Båda nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".