Småbåtshamn får kritik av båtägare

Igår träffades båtägare och medlemmar i Jönköpings Segelsällskaps för att diskutera klubbens planer på att tillsammans med kommunen skapa en ny småbåtshamn i Jönköping.
En plan som kritiseras av dom ideella föreningar som finns i hamnen idag.

Tidigare har nyheterna berättat att priset för en båtplats kommer att tredubblas i och med den nya hamnen och hamna runt 30 000 kronor.
Idag står runt 200 personer i kö för att få en båtplats i Jönköping/Huskvarna, och tanken med en nya hamnen är att de gamla båtplatserna i den befintliga hamenen delvis försvinner så frågan är dessutom om kön kommer bli kortare?

- Naturligtvis försöker vi behålla så många av dom platserna som möjligt eftersom det i Jönköpingsområdet finns ett behov av fler platser. Men vi kan varken garantera det ena eller det andra, men vi kan konstatera att med en utbyggnad av hamnen får vi en avsevärd utökning av det totala antalet hamnplatser, säger Rein Lillesaar, som är projektledare och ordförande i Jönköpings segelsällskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista