Jobb i fara på Höglandet - Anebyhus och Sanmina varslar om uppsägning

Ett 40-tal anställda på Höglandet riskerar att bli av med jobben. Idag kommer varsel från både Anebyhus och Sanmina i Forserum.

20 anställda vid elektronikföretaget Sanmina i Forserum varslas idag om uppsägning.

Företaget har under de senaste året gjort sig av med många anställda, nu har det varit lugnt ett par år, men idag kom alltså beskedet att anställda återigen kan förlora jobbet.

Företagsledningen spår en minskad orderingång till hösten och det tillsammans med ökade kostnader på grund av stigande råvarupriser gör att 20 personer alltså varslas om uppsägning idag.

17 anställda på Anebyhus kommer troligen stå utan jobb efter sommaren. Anebyhus har nämligen beslutat att göra sig av med sitt sågverk.

Sågen har under en längre tid varit dåligt lönsam. Efter stormen hämtade man upp en del, men nu ser man att det kommer gå sämre igen och efter den sista augusti stänger man därför sågen.

De 17 anställda varslas därför om uppsägning. Åke Marbenius på Anebyhus säger till nyheterna att det kan bli tal om förstärkning på husfabriken och att en del eventuellt kan erbjudas jobb där, men det är osäkert hur det blir.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".