Ljusa tider ekonomiskt för Jönköpings kommun

Det ser bra ut ekonomiskt för Jönköpings kommun. Enligt beräkningar från Sveriges kommuner och landsting ökar skatteintäkterna för kommunen med runt 40 miljoner per år de kommande två åren.

Pengarna ska framför allt satsas på äldreomsorgen.

-Vi vill satsa mer på omsorgen för människor med demenssjukdomar, vi vill stärka cheferna så att de får en rimlig arbetsbelastning, och vi vill också se hur vi kan stötta personalen så att vården blir bättre, säger Ann-Mari Nilsson, centerpartistiskt kommunalråd.
Enligt Sveriges kommuner och landsting ökar skatteintäkterna med 37 miljoner nästa år, och med 41 miljoner 2008. Det betyder skönt klirr i kassakistan för Jönköpings kommun. Till det tillkommer statsbidrag på 15 miljoner per år som är riktade till olika satsningar inom äldreomsorgen, och det är alltså där politikerna väljer att lägga tyngdpunkten när det nu finns pengar. Någon skattesänkning är inte aktuell, säger Ann-Mari Nilsson.
Planerna presenterades idag av henne och Peter Persson, socialdemokrat. Det är en del av kommunens budget, som majoriteten tar fram. men det handlar inte om någon slags genensam valrörelse för socialdemokraterna och centern, säger Ann-Mari Nilsson, utan om den närmaste framtiden.
-Sedan har vi en valrörelse, och den går vi in i som två olika partier, säger hon.
-Hur det ser ut efter valet vet vi inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista