Företagaren Stig Claesson från Värnamo. Foto: Anders Borg.

Tror på halv miljon nya jobb

Det går att skapa en halv miljon nya jobb på fem år. Ja, det är ju huvudbudskapet i den rapport som organisationen Svenskt Näringsliv presenterade i dag.

Några som är nöjda med rapporten är företagarna i det så kallade Gnosjöupproret. För det var tack vare dem som näringslivet startade sin kris- och framtidskommission.

Organisationen Svenskt Näringslivs kris- och framtidskommission, där Stig Claesson varit en av sex medlemmar, la alltså fram sin slutrapport i dag.

Det var i Värnamo som allt startade i augusti förra året. Att det skedde just här berodde på den uppmärksamhet som företagarna i det så kallade Gnosjöupproret skapat genom sina krav på förbättringar för näringslivet. När regeringen tackade nej till upprorsmännens förslag om en kriskommission så bildade näringslivet en egen. Och huvudbudskapet det är alltså att skapa 500.000 nya jobb på fem år. Och Stig Claesson tror att det är realistiskt.

- Det kanske provokatiovt, men vi ser att det här har lyckats i andra länder, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista