Ökat intresse för skolinformation om HBT-frågor

Skolinformation om HBT - det vill säga om homo- bi- och transpersoner har ökat kraftigt i länet på bara ett år.
På fem månader har RFSL (riksförbundet för sexuellt likaberättigande) ungdoms skolinformation mångdubblats.

Therese Hahne och Alexander Lundström som går i trean på Grennaskolans gymnasium föredrar att RFSL sköter HBT-undervisningen i sex och samlevnad, istället för skolan.
- Det blir automatiskt mer öppet. Det är skönt att skolan inte tar tag i det själva.

Klockan är åtta på morgonen och idag ska trean på Grennagymnasiet ha sex- och samlevnadsundervisning med Jönköpings RFSL ungdom. Dom har kallats till skolan för att informera och diskutera HBTfrågor - dvs frågor som berör homo, bi och transpersoner med eleverna.

Intresset för sådan här HBT-information har ökat i länets skolor. Förra året efterfrågades information av 4 skolor.
Ungdomsordförande Felix König berättar att Rfsl, Jönköping hittills i år har varit ute i skolor och pratat sammanlagt 17 dagar.

Idag är det inga hetsiga debatter i klassrummet kring det här med homoadoption, transvestiter eller giftemål i kyrkan - men ibland kan reaktionerna från elever och deras föräldrar vara starka när RFSL kommer.
- På vissa skolor har det varit ganska hårt motstånd. Jag har blivit varnad för föräldrar som kan ringa och klaga på att rfsl lägger sig i undervisningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista