Bobby blev tio år. Foto: Pressens bild.

"Inga tecken på att Bobby for illla"

Torsdag 17/5: Nu är det dags för skolpersonalen att vittna, och enligt dem fanns det inga tecken på att 10-årige Bobby for illa.

- Han hade alltid rena kläder på sig, och hade det han behövde med sig. Det fanns inget att anmärka på, säger Britt Glad, Bobbys elevassistent.

Det fanns inga tecken på att Bobby inte ska ha mått bra, berättade de båda anställda från hans skola som vittnade under förmiddagen. Tvärtom gjorde Bobby stora framsteg, berättade hans lärare Yvonne Bokor.

- Socialt gick det framåt med stormsteg, mot vad vi hade hört från hans tidigare skola. Han var inte borta från skolan en enda dag.

Skolpersonalen sade sig inte ha sett några tecken på misshandel. Något enstaka blåmärke någon gång, bara. Men de reagerade på att han talade mycket om sex och sprit. Efter kontakt med Bobbys gamla skola fick de beskedet att det tillhörde hans sjukdomsbild.

Skolan hade flera kontakter med hemmet per telefon efter att han anmäldes sjuk 15 december. De bokade också en läkartid efetrsom de började fundera på hans sjukdom i mitten av januari. Det bestämdes att mamman skulle följa med Bobby till läkare i början av februari. Då låg Bobby redan död på Lovsjöns botten.

Men personalen tyckte sig inte märka något ovanligt på mamman.

- Hon lät inte ledsen eller orolig, undrar åklagaren.

- Nej, inte vad jag kan påminna mig, svarar Yvonne Bokor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".