Bobbys stödmamma gav starkt vittnesmål

En lång rad vittnen har hörts i dag i rättegången om mordet på tioårige Bobby från Malmbäck. De har en sak gemensamt - i princip ingen såg några direkta tecken på att han ska ha farit illa.

Skolpersonalen vittnade idag om att Bobby alltid var hel och ren, att han hade kläder till idrotten med sig när han behövde det, och att han utvecklades mycket den tid han var i skolan.
Han var heller inte frånvarande någon dag, före mitten av december. Och ingen såg några tecken på misshandel. Samarbetet med mamman och sambon fungerade bra enligt skolans personal.

Idag har också Bobbys stödmamma som tagit hand om pojken en helg i månaden under flera år. Hon vittnade om hur omsorgsfull mamman var, och hur noga hon var med att höra efter hur Bobby hade det hos henne.

Men en gång i höstas blev hon orolig, när Bobbys mamma ringde, och hon inte riktigt kände igen henne. Stödmamman bad den gamla skolan kontrollera hur allt fungerade, och hon fick då svaret att allt gick jättebra.
-Så det var bara oro i onödan, tänkte jag då, sa stödmamman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista