Fältsekreterarna Kari Soininen och Zlata Damberg. Foto: Anders Borg

Unga skolflickor utnyttjades på bordell

En 16-årig mobbad skolflicka finns bland de kvinnor som utnyttjats för att sälja sexuella tjänster i Gislaved.

Det var i början av april som polisen sprängde en bordell mitt i samhället och en 34-årig Gislavedsbo häktades som misstänkt för grovt koppleri. Nu växer utredningen.

Det är ett café i Gislaved som utpekas som centrum för bordellverksamheten men också för omfattande narkotikaaffärer. Nu är caféet igenbommat, sedan ägaren gripits och häktats som misstänkt för grovt koppleri och narkotikabrott. Det kommer att dröja minst en månad, innan utredningen är klar. Det säjer kammaråklagare Tomas Persson vid internationella åklagarkammaren i Linköping till Nyheterna.

Ryktena om prostitution har florerat i Gislaved länge. Då har det handlat om att utländska kvinnor tagits dit och sålt sex. Flera sådana är aktuella också i den här härvan som fem poliser i Värnamo nu arbetar på heltid med. Men enligt uppgifter till Nyheterna så har också unga skolflickor från Gislaved utnyttjats. Den yngsta är bara 16 år, en annan är 18. Det är flickor med trassliga förhållanden och som mobbats i skolan, som den 34-årige caféägaren misstänks ha förmått att sälja sexuella tjänster till män i Gislaved.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista