Stefan Liv deppar efter semifinalförlusten. Kanske ekonomens plussiffror får honom gladare? (foto: Pontus Lundahl)

Rekordvinst trots finalmiss för HV71

På en minut gick HV71:s planer på finalspel i stöpet. På den minuten vände nämligen Färjestad på matchen i den avgörande semifinalen tidigare i våras.
Missen kostade HV71 miljoner, trots det redovisar de en rekordvinst på nästan 11 miljoner kronor.

- Den kommer av att vi gick till slutspelet och att vi gick ganska långt i slutspelet. Den kommer också av att vår arenaservice har kommit igång riktigt ordentligt den här säsongen. Dessutom slapp vi dyra nyförvärv säger ekonomichefen Marita Jansson.

Förra året blev ett riktigt succéår för HV71, om man bortser från finalmissen.

En rekordstor omsättning på 104 miljoner kronor gav en rekorstor vinst på 10,8 miljonoer kronor. En vinst som hade varit ännu större om det inte varit för just Färjestads makalösa vändning i slutet av den avgörande semifinalmatchen.

- Det beror på hur många matcher vi hade fått spela i finalen, men det rör sig om minst tre miljoner kronor säger Marita.

Den nya arenan har blivit en kassako för HV71 och en allt större del av HV:s vinst kommer från inkomster som inte är direkt knutna till hockeyn. Två av de elva miljnoerna är av den sorten.

En sammanställning som Sport-Expressen gjort visar att det är tre lag som dominerar helt i den ekonomiska ligan just nu; Frölunda, HV71 och Färjestad. De andra lagen är inte i närheten, närmaste lag är Linköping som gjorde en vinst på två miljoner kronor.

- Vi tre har tjänat bra med pengar och då får vi bättre muskler för att stå bra rustade inför framtiden.

Enligt Sport-Expressen har HV71 ett eget kapital på 21,3 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".