Naket studentspex på nätet

Filmer där studenter dansar i princip nakna under Gisledagarna i Gislaved figurerar nu på nätet, bland annat på en sexsida.

Det dansas nämligen ballongdans i Gislaved, en tradition sedan fler år där studentklasser ballongdanstävlar mot varandra inför storpublik. Ju mer naket, desto bättre.

Men det nakna studentfirandet har filmats och finns nu på flera sidor på internet, bland annat på minst en sexsida.

Filmerna visar hur både tjejer och killar dansar helt nakna med bara ballonger framför könsorganen.

- Det är alltid med, man är naken med ballonger. Det är olika hur mycket man visar, men ju mer man visar desto populärare är det ju säger Louise Wernvik som var med i ballongdansen på Gisledagarna i år.

- De flesta vet att det hamnar på nätet, det sitter ju folk på första bänken och filmar. Det är bara att vinka in i kameran och se glad ut säger hon, även om hon medger att informationen om riskerna till studenterna är obefintlig.

Från Gärdeskolans ledning avsäger man sig allt ansvar för vad studenterna planerar på karnevalen. De hänvisar till Gisledagskommittén som har ansvaret för innehållet under Gisledagarna.

Berit Ollhage är ordförande i kommittén, men att filmer på nakna studenter finns på nätet kom som en nyhet för henne.

- Ja, det låter underligt och inte så bra. Det kan jag säga spontant, säger hon.

Alexandra Petersson
alexandra.petersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".