Ingen matlagning för Attendo i Habo

Ett demensboende i Habo som just tagits över av bolaget Attendo Care får inte längre laga maten på boendet. Efter en inspektion av miljönämnden fick boendet ett omedelbart förbud mot att laga och förvara sin mat i köket.
Attendo Care tog över vården från kommunen första juni och den 26:e juni gjorde miljönämnden i Habo en inspektion av lokalerna efter två anmälningar om att mat tillagades på boendet. Miljönämnden skriver i sitt utlåtande att lokalerna inte är godkända som livsmedelslokaler. Personalen har inte heller någon utbildning i livsmedelshygien. Under inspektionen hade de samma skyddskläder på sig i köket, som de har när de sköter om vårdtagarna och till exempel hjälper till med toalettbestyr. Nu skickas maten till demensboendet från ett av kommunens kök. Miljönämnden kommer att göra ytterligare en kontroll och om situationen i köket inte har blivit bättre då kan boendet antingen bli anmälda för brott mot livsmedelslagen eller föreläggas med vite.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".