Balkongfall var inget dråpförsök

Den 26-årige vetlandabo som stått åtalad misstänkt för att ha knuffat sin sambo från en balkong - han friades från anklagelserna om dråpförsök tidigare idag.

Det var i mitten på april som mannen tillsammans med sin sambo var på besök hos några vänner. Där ska bråk ha uppstått under kvällen och kvinnan ska enligt åtalet ha knuffats ut från balkongen.

Men tingsrätten friar mannen från dråpförsöket med motiveringen att det endast finns ett vittne som ger stöd för att mannen verkligen knuffat ut sin sambo - och det vittnet var vid tillfället väldigt alkoholpåverkat.

Under rättegången kom det också fram att sambon vid ett tidigare tillfälle självmant hoppat ut från en balkong och kan därför ha gjort det denna gång också.

Däremot dömdes den åtalade mannen till tre månaders fängelse och närmare tolv tusen kronor i skadestånd för sex andra åtalspunkter - bland annat olaga hot, narkotikabrott och rattfylleri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".