Husbygge vid sjö het debatt i Sävsjö

I Sävjsö är det just nu är stor fråga om man ska bygga hus runt Eksjöhovgårdssjön eller inte. Den borgerliga majoriteten är för medan socialdemokraterna och vänsterpartiet är emot.

Eksjöhovsgårdssjön ligger centralt i Sävsjö och används idag som fritidsområde av Sävsjöborna. Det finns en badplats och en vandringsslinga runt sjön. Den borgerliga majoriteten har redan klubbat igenom fem tomter vid Hägnevägen sjön, planer som nu ligger på is sen länsstyrelsen krävt en mer utförlig detaljplan sen några grannar överklagat.

Men det finns fler förslag om tomter kring sjön som idag används som fritidsområde av Sävsjöborna. Och vänsterpartiets Göran Häll är en av dom som inte vill ha några villor kring sjön.

Kommunalrådet kristdemokraten Stefan Gustafsson är besviken över det, men ger inte upp planerna på sjötomterna - och han har även lagt ett förslag till  - om att bygga på sluttningarna på östra sidan sjön.

Nu har även kommunalrådet lagt ett nytt förslag på ett antal tomter på kalvaberget på östra stranden av Eksjöhovgårdssjön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".