Bättre levnadsvillkor i Gislaved

Gislaveds kommun vill nu förbättra levnadsvillkoren för dom unga i kommunen.
Genom en stor undersökning vill man bland annat ta reda på deras hälsa, hur dom upplever skolan och deras framtidsplaner.

Jennica Vainu är projektledare för ”ungdom i utveckling” i gislaveds kommun, och är den som ska leda enkätundersökningen.

- Vi hoppas få en större kunskap om den ålderskategorien 19-25 år och få till verksamheten i kommunen som passar just den, säger hon.

Undersökningen består av en stor enkät som ska skickas ut till ungdomar mellan 19 och 25 år i gislaveds kommun.

frågorna kommer bland annat handla om hälsa, fritid och skola men man vill även få reda på hur ungdomar ser på sin framtid och hur stort inflytande dom anser sig ha i kommunpolitiken.

För i gislaveds kommun är det försvinnande få 19 till 25 år-åringar som sitter i kommunfullmäktige, säger Jennica Vainu.

Enkäten har tagits fram av ungdomsstyrelsen som är en myndighet som arbetar för att unga ska få det bättre i samhället.

I Gislaveds kommun ska den skickas ut i oktober och Jennica Vainu hoppas svaren ska leda till mycket bra information som kommer att leda till beslut som gynnar ungdomarna.

Reporter Peter Dallman
peter.dallman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".