Nu snurrar även turismen i Vaggeryd

Turismen i Vaggeryds kommun har fått ett rejält uppsving och ökat med över 40 procent under 2005.

Idag presenterades siffror på hur turismen sett ut förra året och förutom stora evenemang som O-ringen och Elmia Wood, var också stormen Gudrun i början på året orsak till en stor del av ökningen.

- Det sätter givetvis sina spår. Vi ser att många har blivit drabbade, samtidigt ser vi att det skapar möjligheter och affärer för andra. Det gäller att ta vara på de lägen som uppstår säger näringslivschefen i Vaggeryds kommun, Carl-Gunnar Karlsson.

Man brukar ju säga att hjulen snurrar i Vaggeryds kommun och nu verkar det också som att turismen har snurrat igång rejält. När man idag slog upp portarna till den nya turistinformationen i Skillingaryd var förväntningarna höga inför 2006.

Man hoppas att turismomsättningen ska ligga på cirka 300 miljoner kronor under 2006, vilket skulle innebära en 15 till 20 procents ökning jämfört med tidigare år.

Stormen Gudrun förde med sig att många av anläggningarna i kommunen var helt fullbelagda under en period från slutet av februari till långt in på sommaren. Frågan är om det krävs sådana här stora händelser för att folk ska komma till Vaggeryd.

- Givetvis inte. Den stora volymen är folk som kommer hit för att titta på och uppleva vår natur. Men givetvis kan vi notera att under 2005 ökade omsättningen med 100 miljoner kronor på grund av de här stora evenemangen fortsätter Carl-Gunnar Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".