Bobbys död blir ett fall för Göta hovrätt

Idag överklagade sambon domen i Eksjö tingsrätt, som gav honom tio års fängelse för att ha bland annat ha misshandlat Bobby och vållat pojkens död.

Men sambon tycker alltså att det straffet är för hårt. Han vill frikännas från grov misshandel, grovt vållande till annans död, olaga frihetsberövande och grovt olaga tvång.

Vad gäller de brott som mannen har erkänt, det vill säga brott mot griftefriden å grovt falskt larm så anser han att fängelsetiden ska vara väsentligt kortare.

Sambon tycker att tingsrätten har gjort fel när dom litat på mammans uppgifter om det som Bobby utsattes för innan han dog i huset i Malmbäck.

Sambon anser att mamman har lagt skulden på honom och hittat på massa saker för att skydda sig själv- och han vill att mamman ska genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.

Sista datum för att överklaga är på fredag, och än så länge har inte mamman överklagat. Även hon dömdes till tio års fängelse i Tingsrätten.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".