Foto: Jessica Gow, Pressens bild

Sexförbud för frikyrkliga ungdomar orsakar trassel i äktenskap

Som vi har berättat tidigare i Nyheterna så är det många frikyrkliga ungdomar som får problem för att dom håller på sig fram till äktenskapet. Men många får också problem efter äktenskapet, helt enkelt för att dom väntat för länge.

Daniel Dahlqvist , är i 30 -årsåldern och har varit gift i 9 år och han och hans fru hade bestämt sig för att inte ha sex innan giftermålet var ett faktum...

När Daniel och hans fru väl skulle ha sex blev det inte riktigt som dom hade tänkt sig, samlivet fungerade inte på en gång och det var det ingen som hade pratat om i församlingen, istället låg fokus på hur fint det är att hålla på sig och han tror att det är ett typiskt frikyrkoproblem.

Ungefär ett par i veckan med liknande problem som Daniel och hans fru har haft träffar Hanna Möllås som är barnmorska på kvinnokliniken i Jönköpnig Hon är också sexolog, teolog och medlem i en pingstkyrka och hon tror att problemet i frikyrkorna är att man pratar alldeles för lite sex där.

Också Daniel efterlyser en bättre dialog, det hade underlättat för honom och hans fru.Men trots att Daniel och hans fru fick problem så ångrar dom inte att dom väntade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".