Växtvärk i Vetlandas kö till barnomsorg

Det kommer att bli en pressad situation inom barnomsorgen i Vetlanda kommun i höst. Nu i veckan fanns ungefär 75 barn i kö som inte fått plats på förskola inför hösten.

På Barn- och utbildningsförvaltningen i Vetlanda jobbar man för fullt med att placera alla de barn som behöver förskole- och fritidsplatser i höst. Nu i veckan fanns det 75 barn som ännu inte blivit placerade, och det kommer in nya ansökningar varje dag.

Kommunen håller på att bygga en helt ny avdelning, men den blir inte klar förrän efter nyår. Så nu gäller det att klämma in barn på förskolor och fritids som i vissa fall redan är fulla.

Helena Bouveng är moderat ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Vetlanda, och hon säger att den stora anstormningen av barn inför hösten kom lite som en överrraskning.

Alla barn kommer att få en plats i barnomsorgen i höst, men förskolorna och fritidshemmen kommer att få ta emot fler barn än vad som egentligen är meningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".